Gasztronómia

2024.02.07. 15:00

Nagy a sürgés-forgás a Székács megújult konyhájában

Mintegy 550 adag étel készül naponta a törökszentmiklósi Székács gimnázium konyhájában, melyet tavaly nyár óta folyamatosan korszerűsítenek, hiszen a bölcsődéstől az idősekig ellátja református intézmények étkeztetését.

Molnár-Révész Erika

A Székács konyhájának jól összeszokott csapata minden nap azon dolgozik, hogy finom, mégis egészséges ételeket kapjanak kicsik és nagyok

Fotó: Mészáros János

Már az utolsó simításokat, az elszívórendszer beüzemelését végzik a TROK Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium konyhájában, ahol tavaly nyáron kezdődtek a nagyszabású felújítási munkálatok. Ennek ellenére a munka már gőzerővel zajlik, ottjártunkkor éppen tojásleves készült, valamint citromos-vajas csirke répás rizzsel. 

– Körülbelül 550 adagot készítünk egy nap, a református bölcsőde, az óvoda, az általános iskola, a középiskola, a felnőtt étkeztetés és az idősek otthona is hozzánk tartoik. Próbálunk úgy főzni, hogy a hagyományokat is ápoljuk, de az egészséges táplálkozást is szem előtt tartsuk. A konyhánk jól felszerelt, hiszen egyebek mellett eszközbezerzés is történt, a burkolatok is megújultak, illetve a vízhálózatot is korszerűsítették– tájékoztatott Vetró Edina élelmezésvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!