A Fordot és az Opelt viszik

2023.09.09. 06:55

Szolnokon a 3 millió forint a lélektani határ a használtautók vásárlásakor

A használtautók közül az olcsóbbak, a 3 millió forint alattiak a legkeresettebbek a vármegyeszékhelyen. A szolnoki Péntek László, az egyik használtautó-kereskedés vezetője azt tapasztalja, hogy az Opel és a Ford a legkelendőbb márka a piacon.

Köllő Judit

Használtautókat mutat hírportálunknak Péntek László kereskedő

Fotó: Nagy Balázs

Péntek László hírportálunknak elmondta, az egymillió forint fölötti árkategóriájú autókra van a legnagyobb kereslet, hiszen azok megbízhatóbbnak bizonyulnak, mint az alacsonyabb árkategóriájúak. A szakértő azt is kiemelte, hogy általánosságban a 3 millió forint az a lélektani határ, amiért még elviszik a járműveket.

Bár nagyon változók a piaci árak, mindenféle autókat keresnek. Van aki kifejezetten a pár százezer forint értékű kocsikat keresi, azonban a legtöbben az egymillió fölötti árkategóriájúakat fürkészik, ugyanis megbízhatóbbnak tartják azokat. Ennek fejében ha beérkezik egy jó árú darab, rövid időn belül el is viszik azt 

– mutatott rá a legjellemzőbb vásárlói magatartásra Péntek László. 

A szakember azt tapasztalja, hogy a vásárlók igényei sokat változtak az elmúlt években. Míg pár évvel ezelőtt alig volt kereslet nyaranta az autókra, ez az utóbbi időkben megváltozott.

– Azt továbbra is kijelenthetjük, hogy egész évben van igény az autókereskedésekre. A legnehezebb időszak a téli hónapokra tehető, aztán jön egy kis fellendülés tavasszal, amikor jobban beindulnak az eladások. Az elmúlt időszakban például 10-20 százalékkal emelkedtek az árak. Éppen ezért többen megfontoltabban, pénztárcájukat jobban kímélve vásárolnak – folytatta.

A kereskedő bízik abban, hogy hamarosan magunk mögött hagyják ezt a nehéz időszakot, és újra töretlenül fellendül a használtautó-ipar.

Többen viszont arra várnak, hogy valamelyest normalizálódjanak az árak.

– Sokáig nem engedhettük meg magunknak, hogy több millió forintért vegyünk autót, így maradtak a pár százezer forintos megoldások – árulta el hírportálunknak a tiszafüredi Kiss Károly. 

– Általában a hétköznapi jövés-menésre, illetve az évenkénti nyaralásokra használjuk az autót. Az elmúlt 15 évben 3 autót használtunk, amelyek közül a legutóbbi motorcserére szorult, így a magas költségei miatt úgy döntöttünk, hogy inkább kivárunk és idővel lecsapunk egy jobb lehetőségre. A jelenlegi magas árak miatt még nem merünk vásárolni, bízunk abban, hogy idővel normalizálódik a piac és sikerül elfogadható áron egy jó minőségű autót vásárolni, ami hosszú távon kiszolgálja majd az egész családot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában