PÉNZHAMISÍTÁS

2018.02.17. 09:30

Gyanútlan nővel váltatott fel hamis pénzt a fiatal férfi Szolnokon

A Szolnoki Járásbíróság pénzhamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek, és 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a húszas éveiben járó férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint 2014. decemberében Szolnokon, az egykori Tallinn Mozi épülete előtt az utcán, annak ellenére váltatott fel egy 20.000 Ft-os bankjegyet, hogy tudta, a pénz hamis.

Az eset 2014. december 14-én este 22.00 óra körül Szolnokon, az egykor Tallinn Moziként üzemelő épület előtt az utcán történt. A fiatalember egy gyanútlan nőt kért meg arra, hogy váltsa fel a nála lévő húszezer forintos bankjegyet, aminek a hölgy eleget is tett.

A bankjegy azonban nem volt valódi, amit a vádlott tudott, színes tintasugaras eljárással készítették, és annak érdekében, hogy valódinak hasson egy kétezer forintos bankjegy hologram fóliáját ragasztották át rá.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: pénzhamisítást követ el, aki pénzt forgalomba hozatal céljából utánoz vagy meghamisít, aki hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hozatal céljából megszerez, az ország területére behoz, onnan kivisz, azon átszállít, de az is, aki ahogyan jelen esetben is hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hoz.

Az ügyben 2016. február 11-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig a napokban, 2018. február 8-án hozott ítéletet: a fiatalembert pénzhamisítás bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – közölte honlapunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában