SZOLNOK/KUNHEGYES

2018.10.05. 16:26

Elítélték a házaspárt, akik kannabiszt termesztettek Kunhegyesen

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével a napokban jogerősen lezárult annak a házaspárnak a büntetőügye, akiknek kunhegyesi ingatlanában két évvel ezelőtt tizenöt tő kannabisz növényt, több mint félszáz magot és csaknem fél kilogramm kannabiszt foglaltak le a rendőrök.

Munkatársainktól

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu

Az eset a nyolcezer lelkes Kunhegyesen történt. A férfi 2016 januárjától a június 12-én tartott házkutatásig a háza alsó épületében erre kialakított helyiségben, saját fogyasztásra tizenöt tő indiai kendert, úgynevezett kannabiszt termesztett. A növényeket, melyekről a férfi által leszüretelt 454 gramm „termést” is megtalálták és lefoglalták a rendőrök, magról ültette és maga gondozta.

A férfi felesége pedig 2016 tavaszán ötvenhat indiaikender-magot vásárolt, de ezeket nem ültette el, hanem lakóhelyén rejtegette – számolt be a részletekről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Az ügyben tavaly január 13-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség, a Karcagi Járásbíróság pedig 2017. szeptember 5-én hozott elsőfokú ítéletet.

A férfit termesztéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, míg az asszonyt termesztésre irányuló előkészülettel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért egy év – végrehajtásában két évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Fotó: police.hu

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék néhány napja meghozott másodfokú határozatában a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamát túlságosan alacsonynak találta, ezért azt másfél évre felemelte.

Ez az ítélet már jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában