mezőtúr/szolnok

2019.02.19. 13:42

Nyilvánosan tárgyalják majd a mezőtúri drogkereskedő ügyét

Megszülethetett volna akár már most hétfőn a Szolnoki Törvényszéken az ítélet azzal a mezőtúri férfival szemben, aki a vádirat szerint illegálisan tartott magánál kábítószert és kereskedett is vele. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék első fokon jár el.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A férfit 2017. november 12-én Karcag egyik utcájában állították meg a rendőrök. A közúti ellenőrzés során ruházatát és személygépkocsiját is átvizsgálták, és a kocsiban, a férfi kabátjának és pulóverének zsebében, de még alsónadrágjában is amfetamint tartalmazó nejlontasakokat találtak. Bennük közel 70 gramm amfetaminnal.

Ezt követően még aznap házkutatást tartottak az illető mezőtúri lakásán és másnap is az általa Mezőtúron bérelt autószerelő műhelyben. A lakásban kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat, míg a műhely udvarán, a férfi által használt másik személygépkocsiban további 940 gramm amfetamint találtak, ami a hatályos jogszabályok szerint kábítószernek minősül. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével vádolják.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék első fokon jár el. Február 18-án előkészítő ülést tartottak az ügyben, ahol megegyezés nem született, ezért a bíró április 29-re nyilvános tárgyalást tűzött ki.

Tóvízi Ádám, a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályának a munkatársa csak a korábbi törvényszéki közleményt erősítette meg hétfőn délután. A szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a harmincas éveiben járó férfival szemben.

Őt azzal vádolják, hogy 2016 közepétől nagyüzemben kereskedett a legkülönbözőbb kábítószerekkel. Palettáján a vád szerint amfetamin, ketamin, delta-9-THC és MDMA hatóanyag-tartalmú kábítószer is szerepelt.

Folytatódik a büntetőügy

A férfi tevékenységének központja, ahol a vád szerint a kábítószer kiadagolását és csomagolását végezte, egy mezőtúri autószerelő műhely volt, amit maga üzemeltetett.

A vád szerint a műhelyben, az annak udvarán álló működésképtelen autóban, két másik épületben, a vádlott kocsijában, de a ruházatában is kábítószert találtak a rendőrök. A büntetőügy tehát áprilisban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában