Cegléd

2019.10.18. 20:00

Útlevelet igényelt, kiderült, hogy 32 éve halottnak hitték a férfit

Szokatlan megkeresés érkezett a Pest Megyei Főügyészségre az egyesült államokbeli Miamiból.

Czakó Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Egy idős, beteg férfi útlevélkérelmet terjesztett elő, amikor azzal szembesült, hogy nem kaphat, mert Magyarországon holtnak nyilvánították.

Dr. Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfit 1987-ben a Ceglédi Városi Bíróság nyilvánította holttá. Azért döntöttek így, mert akkoriban a férfiról csak annyit tudtak, hogy korábban külföldre távozott, de azután sem hollétéről, sem életben létéről semmilyen információ nem állt rendelkezésre. A férfi azonban nem halt meg, hanem Floridában telepedett le.

A magyar állampolgárságú férfi súlyos beteg lett, és még egyszer haza akar térni Magyarországra, az útlevélkérelmét azonban elutasították, mivel elhunyt személyként van nyilvántartva. A férfi a konzulátuson keresztül a Pest Megyei Főügyészségtől kért segítséget. Az ügyészség a rendkívüli körülményekre tekintettel soron kívül kezdeményezte a holtnak nyilvánításról szóló bírói döntés hatálytalanítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában