vádemelés következhet

2020.11.11. 11:30

Feldarabolta élettársát egy jászladányi nő

Gyanús zsákokat találtak Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében tavaly március másodikán. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a nejlonzsákok emberi testrészeket rejtenek. A főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntett elkövetése miatt rendelt el nyomozást.

Czakó Nóra

Forrás: police.hu

A rendőrök az igen részletes helyszíni és halottszemlével párhuzamosan azonnal széles körű adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek az ismeretlen holttest azonosítása és az elkövető elfogása érdekében. A nyomozók rövid időn belül el is fogták, majd előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt. A megdöbbentő esetről akkor hírportálunkban többször is beszámoltunk. A rendőrök a napokban zárták le a nyomozást.

A nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsított tavaly február 24-én, a reggeli órákban bécsi albérletükben több késszúrással megölte élettársát, akitől jogtalanul ellopta a készpénzét. A nő a holttestet feldarabolta, bőröndökbe tette, és egy bérautóval testvére jászladányi lakására szállította. Ezután a sósavval leöntött, zsákokban elhelyezett testrészeket, édesanyja segítségével, egy átereszben elrejtette.

A nyomozók előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett, kifosztás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a huszonhét éves nőt. A rendőrök a terhelt édesanyját pedig bűnpártolás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nemrég végzett a szükséges eljárási cselekményekkel, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségre – értesítette hírportálunkat Bálint Ferenc Levente, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában