vádemelés

2020.11.20. 16:30

Idősekkel erőszakoskodott saját tanyájukon egy férfi Berényben

Az idős sértetteket ököllel és bottal ütötte még májusban egy ukrán állampolgár, aki ellen most vádat emeltek.

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt azzal a 35 éves ukrán állampolgárságú férfivel szemben, aki 2020 májusában Jászberényben megvert egy idős házaspárt a saját tanyáján – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vád szerint a férfi 2020. május 15-én délután Jászberényben a sértett házaspár tanyája előtt haladt el gyalogosan, s eközben bántalmazta a porta előtt láncra kötött házőrző kutyát. A tanya udvarán tartózkodó házigazda felszólította a számára idegen férfit, hogy hagyja békén a kutyáját és menjen tovább.

A férfi azonban láncánál fogva levegőbe emelte a házőrzőt, majd bement a tanya udvarára, ahol vita közben ököllel úgy arcon ütötte az idős férfit, hogy az elesett. Ekkor a vádlott a földön fekvő sértett mellé térdelt és még néhányszor megütötte ököllel. A férfi miután abbahagyta a sértett ütlegelését, az udvaron talált mosógépcsövet akarta a gazda nyaka köré tekerni. Ez nem sikerült neki, ezért felvett a földről egy botot és azzal többször rávágott a sértett fejére és védekezésül levegőbe emelt karjára.

Fotó: Police.hu

A férfi a férje segítségére siető idős asszonyt sem kímélte. A nő ugyanis egy önvédelemből magához vett fadarabbal a kezében odaszaladt földön fekvő férjéhez. A vádlott azonban kicsavarta az asszony kezéből a fadarabot és többször rávágott vele a nő fejére, karjára. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokkal, nyílt bőrsebzésekkel járó sérüléseket okozott az asszonynak és férjének, de a sértettek fejére bottal mért ütések súlyosabb sérüléseket is eredményezhettek volna.

A járási ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben az elsőfokú bírósági döntést a Jászberényi Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában