Eszközátadás

2020.12.18. 12:51

Quadot és védőruházatokat is kapott öt megyei önkéntes egyesület

Az „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében összesen öt megyei önkéntes egyesület jutott eszközökhöz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól, amelyeket a kedvezményezettek a napokban vehettek át.

Katasztrófavédelem

Forrás: Jászapáti ÖTE

A pályázat keretében a Jászapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint – a Tisza-tó Járási Önkéntes Mentőcsoport tagjaként – a Tiszafüred Városi Polgárőr Egyesület egy-egy quadot kapott, a szállításukra szolgáló utánfutóval és rámpával együtt – tájékoztatta hírportálunkat a

A jármű kialakítása, technikai paraméterei szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is lehetővé teszik a kárhelyszínek megközelítését, alkalmas arra, hogy a beavatkozó állományt és a védekezéshez szükséges eszközöket a kárhelyszínre szállítsák vele, továbbá képes utánfutó vontatására.

Fotó: Jászapáti ÖTE

A vonóerőtől kezdve a kapaszkodóképességen át az üzembiztonságig a jármű minden tulajdonsága azt a célt szolgálja, hogy a gépjárművezető és a felszerelések biztonságosan megérkezzenek a bevetés helyszínére, majd a beavatkozás végeztével onnan az állomáshelyükre. A járművet a kövek, ágak okozta sérülések elleni védelem érdekében gallytörő ráccsal és védőlemezekkel látták el.

A projekt révén a jászapáti önkéntesek, valamint a túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület összesen tíz-tíz garnitúra védő-, illetve gyakorló ruházatot vehetett át, míg az abádszalóki és kengyeli önkéntes egyesület hat-hat öltözet gyakorló ruházathoz jutott.

A gyakorló szettbe egy-egy dzseki, mellesnadrág, normál és téli sapka, kabátból és nadrágból álló esővédő, illetve két rövidujjas póló tartozik; a bevetési védőruházathoz pedig sisakot, kámzsát, kesztyűt és csizmát is átadtak.

Fotó: JNSZ MKI

Az újabb eszközátadással tovább folytatódik az önkéntes mentőszervezetek mentési képességeinek, technikai eszközeinek fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában