Elismerés

2021.05.14. 12:13

Sós József kapta az első Szolnok Tűzoltója díjat

Sós József szolgálatát 2001-ben kezdte beosztott tűzoltóként a Szolnoki Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon.

Szoljon.hu

Matuska Zoltán tűzoltó ezredes (balra), Sós József díjazott és Szalay Ferenc polgármester

Fotó: Nagy Balázs

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal indított útjára egy kezdeményezést, melynek értelmében minden évben megjutalmaz egy megyeszékhelyen szolgáló tűzoltót Szent Flórián Napja alkalmából – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az első Szolnok Tűzoltója díj átadására május tizennegyedikén került sor a szolnoki Városházán, az elismerést pedig Sós József tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelő vehette át Szalay Ferenc polgármestertől. A város első embere elmondta, nem csak egy nap, hanem egész éves munkájuk miatt szeretné elismerni az önkormányzat a város biztonságának őrzőit.

Sós József két évtizedes tűzoltó múlttal rendelkezik, szolgálatát 2001-ben kezdte beosztott tűzoltóként a Szolnoki Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon. Az évek során folyamatosan bővítette szakmai ismereteit, melynek köszönhetően 2012-ben különlegesszer-kezelői beosztásba került, melyet a mai napig ellát. Sós József rendszeresen részt vesz az állomány, valamint az újonc tűzoltók képzésében; a szolgálatban és azon kívül is példamutató magatartást tanúsít, mellyel a hivatásos szolgálat elismertségét növeli.

Matuska Zoltán tűzoltó ezredes (balra), Sós József díjazott és Szalay Ferenc polgármester
Fotó: Nagy Balázs

A zászlós az évek során több jelentős káreseménynél mutatott helytállást, többek között a Hetényi Géza Kórház alagsorában 2003-ban kitört tűzesetnél is, ahol bajtársaival együtt mintegy 250 embert mentett ki a füsttel teli épülettömbből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában