TISZA-TÓ

2021.05.07. 13:50

Szétverte a szállítóautót, mert a mentők segíteni akartak a testvérén

A parkolóban lévő kerékpártárolót rálökte a kocsira, egy ökölcsapással pedig betörte annak egyik szélvédőjét is.

Mészáros Géza

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 23 éves abádszalóki férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt. Az ügyről a megyei főügyészség adott ki közleményt.

A vádirat szerint ez év április 15-én este az abádszalóki orvosi ügyelet előtt az Országos Mentőszolgálat két munkatársa jelent meg egy mentőjárművel, mert onnan egy magatehetetlenül fekvő, erősen ittas személyt – a vádlott testvérét – kellett elszállítani. Amikor a gépkocsivezető a mentőautóval megpróbált kitolatni az ügyelet épülete elől, a szintén ittas állapotban levő vádlott a kocsi mögé állva azt kiabálta, innen nem vihetik el a testvérét. Majd a parkolóban lévő kerékpártárolót rálökte a kocsira, egy ökölcsapással pedig betörte annak egyik szélvédőjét is.

A vádlott mintegy kétszázhatvanezer forint kárt okozott a mentőautóban. Az ügyészség a letartóztatásban levő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint az Országos Mentőszolgálat sértett polgári jogi igényének érdemi elbírálására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában