kihasználta a tulajok óvatlanságát

2021.09.20. 17:40

Többször is autót lopott egy öcsödi fiatal, hogy diszkóba mehessen

A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök együttműködése hozta meg a sikert: az öcsödi jogsértőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy öcsödi lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert lakóháza előtt, a szeptember 11-én az esti órákban leparkolt járművét – melynek gyújtáskapcsolójában az indítókulcs, továbbá az utastérben személyes okmányai is benne maradtak – ismeretlen személy elvitte. Az egyenruhások helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és elrendelték a jármű körözését. Az öcsödi sértett másnap ismét felkereste a rendőrséget és elmondta, hogy az ismeretlen személy visszavitte a járművet a lakóháza elé.

A tulajdonos azt gyanította, hogy csak a közelben járhatott vele a jogsértő, mert az üzemanyagból alig fogyott

– tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A nyomozóknak néhány nap múlva egy újabb eltűnt gépkocsit érintő ügyben kellett intézkedniük. A bejelentés adatai szerint, szeptember 18-án az esti órákban egy öcsödi ingatlan kocsibejáróján hagyott autónak veszett nyoma. Az óvatlan tulajdonos ez esetben is benne felejtette a járműben az indítókulcsot.

A szeptember 18-i öcsödi eseménnyel párhuzamosan Tiszakécskén intézkedtek a közrendvédelmi járőrök, akik egy járművet kíséreltek meg intézkedés alá vonni, azonban a sofőr az autót hátrahagyva, kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök példás együttműködésének köszönhetően az egyenruhások hamarosan rekonstruálták az eseményeket: az autót egy öcsödi férfi vezette, és az ellenőrizni kívánt autó azonos a kunszentmártoni rendőrök által keresett gépkocsival.

A nyomozók egy 21 éves öcsödi fiatalt számoltattak el a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki később a nyomozók asztala előtt ülve vallott a részletekről.

Fotó: police.hu

Elmondta, hogy azért vitte el a kocsit, hogy a tiszakécskei diszkóban tudjon szórakozni, azonban nem ez az egy jogsértés, amit elkövetett. Bevallotta, hogy szeptember 11-én is ő vitte el az autót Öcsödről, ekkor szintén a tiszakécskei diszkóba ment. Azzal mentegette magát, hogy nem akart egyik tulajdonos kárára sem kocsikázni, ezért mindkét alkalommal tankolt a járművekbe.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában