Lopás

2022.05.02. 17:03

Hatszáz forintot zsákmányolt, 300 ezer forint kárt okozott vele két férfi Fegyverneken

Önkiszolgáló autómosó porszívóját törte fel két férfi Fegyverneken, hat darab százforintos érmét loptak el, igazoltatáskor buktak le.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Lopás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Karcagai Járási Ügyészség két budapesti férfi ellen, akik 2021. december 21-én kora hajnalban, Fegyverneken, egy önkiszolgáló autómosó automata porszívójából összesen 6 darab 100 forintos érmét loptak el – tudatta hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az elkövetők az érmegyűjtő kazettához akartak hozzáférni, ezért felfeszítették az automata ajtaját, ezzel a készülékben 300 ezer forint kárt okoztak.

A két férfi egy rendőri igazoltatás során bukott le. Ekkor fény derült arra is, hogy előző este Kunhegyesen szétfeszítették egy utcán parkoló teherautó zárt tolóablakát, és ellopták a járműből a tulajdonos szerszámait, személyes tárgyait.

Az ügyészség vádiratában a 32 éves, lopás miatt többször büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására és közügyektől eltiltásra, míg 33 éves társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Az ügy a Karcagi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában