Light Friday

2022.11.03. 14:27

Ingyen osztanak láthatósági eszközöket a rendőrök Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti a Light Friday elnevezésű közlekedésbiztonsági akcióját, amelynek célja a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők láthatóságának javítása, valamint a járművezetők figyelmének felhívása a téli közlekedés veszélyeire.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A Light Friday akciót Szolnokon, a Pelikán bevásárlóközpont 1. emeletén, november 4-én, pénteken 9-13 óra között rendezik meg, ahol a rendőrök ingyen adnak láthatósági eszközöket az odalátogatóknak – közölte a police.hu,

Az érdeklődőket láthatósági kvíz várja, a téli közlekedéssel és a láthatósággal kapcsolatban tesznek fel rövid kérdéseket. A gyermekek közlekedési totót tölthetnek, KRESZ puzzle-t rakhatnak ki, színezhetnek, illetve kétféle mágneses kirakón keresztül mérhetik le közlekedési tudásukat. Viszonzásul minden résztvevő választhat a láthatósági mellények, fényvisszaverős hátizsákok, karpántok, fényvisszaverő kulcstartók vagy a LED-es lámpaszettek közül. 

12 órától a helyszínen lesz Szilágyi Réka gerelyhajító olimpikon, aki elkötelezte magát a láthatóság biztonsága mellett, és a program keretében dedikálja a láthatósági mellényeket. A Széchenyi Optika csapata pedig díjmentes látásélesség ellenőrzést végez, és meglepetés ajándékkal is készülnek az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában