Kék hírek

2023.01.02. 16:17

A Jászkunságban is okozott sérülést a szilveszteri tűzijáték

Két olyan embert kellett ellátni megyénkben szilveszterkor, akiknek sérüléseit kimondottan az ilyenkor használatos pirotechnikai eszközök okozták, de lángokat is kellett oltaniuk a tűzoltóknak tűzijáték miatt. A rendőrségnél viszont nyugalmasan telt az év utolsó napja, megyénkben nem kellett intézkedniük, szemben az országos tendenciával.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Országszerte összesen 18 esetben, 17 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség december utolsó napján, valamint január elsejének reggelén, pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Ittas vezetőkből sem volt hiány, összesen negyvenhat embert állítottak elő ezért. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében viszont csendesen telt a szilveszter, nem indított eljárást a rendőrség sem garázdaság, sem pirotechnikai eszközök helytelen használata miatt, tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 

Vármegyénk tűzoltói műszaki mentéshez, de tűzesetekhez is vonultak az ünneplés időszakában. Tavaly, december utolsó napján délután 4 óra, valamint január elseje, délelőtt 10 óra között összesen 4 esethez riasztották őket.

– Ebből kettő műszaki mentés, kettő pedig tűzeset volt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A két tűzeset közül csupán az egyik hozható egyértelműen összefüggésbe pirotechnikai eszközök alkalmazásával – válaszolta kérdésünkre dr. Kisnémet Tamás hadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője.

A mentőknek viszont sűrű estéjük volt

A mentők országos viszonylatban 3608 esetet láttak el szilveszterkor, ebből Jász-Nagykun-Szolnok megyében 132-őt. A mentőket országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez, ilyenek miatt megyénkben két esetben volt szükség ellátásra, tudtuk meg Méhes Dórától, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezőjétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában