Kék hírek

2023.02.03. 14:34

Hamarosan ítélet születik a „csákányos” büntetőügyben

Az ügyész 10 éven belüli végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádlottakra, míg a védők elsősorban felfüggesztett szabadságvesztésre tettek indítványt.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A bíróság kitűzte az időpontot, ezáltal február 7-én határozathirdetést tartanak a „csákányos” büntetőügyben. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy testvérpárral szemben. A vád szerint a fivérek még 2020. május 27-én egy csákánnyal és egy ablakkeret-darabbal úgy fejbe vertek egy férfit az egyik kunszentmártoni családi házban, hogy a bántalmazottat a súlyos koponyasérülése miatt meg kellett műteni. Az ügyész tíz éven belüli végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádlottakra, míg a védők elsősorban felfüggesztett szabadságvesztésre tettek indítványt. A Szolnoki Törvényszék (első fokú) ítéletét dr. Hernádi Ildikó bírónő hozza meg, várhatóan február 7-én, kedden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában