Tiszaroff / Szolnok

2023.03.16. 11:30

Hat év fegyházbüntetést kért az ügyész az apja nyomdokait követő tiszaroffi férfire

Hat évnyi, fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott perbeszédében az ügyész azzal a 47 éves tiszaroffi férfival szemben, aki a vád szerint meg akarta ölni az élettársát és annak új kedvesét, tettéhez pedig fegyvert akart vásárolni a barátaitól.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszéken a napokban megtartott ítélethozatal előtti utolsó tárgyaláson dr. Nádor Zoltán bíró felkérte az ügyészt és a vádlott védőjét, hogy tartsák meg perbeszédeiket. 

A vádhatóság továbbra is két rendbeli emberölés előkészületének bűntettével, zaklatással vádolja a tiszaroffi férfit. Ő kivetítőn keresztül volt jelen a tárgyaláson, ugyanis a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetét élvezi. Az illető többszörösen büntetett előéletű, jószerével ki- és bejár a börtönből, jelenleg is egy másik büntetőügyből kifolyólag tölti szabadságvesztését.

A védő bizonyítottság, illetve jogi minősítés hiányában védence felmentését kérte Nádor bírótól, aki március 30-ra tűzte ki az ítélethozatalt.

A jelenlegi büntetőeljárás kapcsán minduntalan felmerült, hogy az ügy mostani vádlottjának apja miként számolt le hajdani élettársával és annak párjával Tiszaroffon, 2006-ban. Hírportálunk 17 évvel ezelőtt is követte az akkori eseményeket, és helyszíni, majd bírósági tudósításokon is beszámolt a történtekről, ezúttal ezeket elevenítjük fel.

A mostani büntetőügy vádlottjának (nevezzük T.-nek) az édesapja (S.), 2006 őszén a budapesti Ecseri piacon két pisztolyt és azokhoz tartozó lőszereket vásárolt, a lőfegyverek tartásához engedélye azonban nem volt. A fegyvereket rendszeresen magánál tartotta. Egy hölggyel élt Tiszaroffon, aki pultosként dolgozott egy helyi sörözőben. A nő itt ismerkedett meg egy férfivel, akivel baráti kapcsolatba került, s viszonyuk miatt úgy döntött, elköltözik addigi párjától, S-től. Utóbbiból ez váltotta ki azt a dühöt, ami miatt bíróság elé került. Az apa úgy döntött ugyanis, hogy megöli a kedvesét és annak új párját.

Történt, hogy az új hódoló 2006. október 6-án 18 óra körül a terepjárójával a sörözőhöz autózott, hogy elvigye szerelmét, a pultoshölgyet. A kocsiban ült a nő fia is. Amint belépett a vendéglátóhelyre, a már ott tartózkodó S. két lövéssel megsebesítette. A meglőtt férfi kirohant a sörözőből, ám S. utánaeredt, többször is rálőtt, s még egyszer eltalálta a hátán. 

A sérült férfi beugrott a járművébe, ám S a visszapillantó-tükörbe kapaszkodva még kétszer belőtt a kocsiba. Ekkor sebezte meg a nő fiát. A nő közben a sörözőből a hátsó ajtón át próbált elmenekülni, de S. utána rohant, a tiszai kikötőnél utolérve alaposan megverte őt, de az odasereglő szemtanúk rimánkodására mégiscsak elengedte. A bántalmazott asszony ezután a helyi körzeti megbízotthoz futott, akinek elmondta a történteket és kérte, hogy menjen a sörözőhöz, mert nagy baj van. A körzeti megbízott szolgálati járművéhez tartott, a nő pedig az őt szállító ismerőse autójába készült visszaülni. Ekkor érkezett a helyszínre S., aki ismét lövöldözésbe kezdett. Célpontja az az autó volt, amelyben a volt párja ült. 

A nő kiszállt, rohanni kezdett a rendőrautó felé, S. pedig futott utána, miközben folyamatosan lőtte. A nő összeesett, S. pedig az egész tárat kilőtte rá. Ekkorra ért oda a körzeti megbízott, aki fegyverét ráfogva felszólította a támadót, hogy adja meg magát. A sebesültek valamennyien túlélték a „vadnyugati hajszát”…

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt tizenöt év fegyházbüntetést szabott ki S.-re, amit a másod fokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jogerősen tizenkét évre enyhített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában