Szoljon Insta

2023.07.13. 16:03

Brutális kegyetlenséggel verték halálra jászladányi haragosuk kiskutyáját a dühöngő fiatalok

Halálra verte haragosa kutyáját két huszonéves Jászladányban. Első fokon végrehajtandó börtönre ítélték őket.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jászberényi Járásbíróság a napokban hozott ítéletet annak a két, büntetett előéletű huszonéves fiatalembernek a büntetőügyében, akik az elsőfokú ítélet szerint 2021. április 19-én Jászladányon nem „csupán” szétverték a velük haragos viszonyban lévő másik fiatal albérletét, de olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazták annak kiskutyáját, hogy az ebet el kellett altatni...

Ahogy arról a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya hírportálunkat tájékoztatta, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a támadók reggel fél nyolc körül keresték fel haragosukat jászladányi otthonában. Mindketten szidalmazták, míg ő, az ágyán ülve próbálta lenyugtatni őket, de nem járt sikerrel. Egyikük, a mindössze 23 éves elsőrendű vádlott arcon rúgta, amitől vérezni kezdett az orra. Ezt látva, „vendégei” távoztak, ő pedig sérülése miatt Jászberénybe utazott, ahol orvosi ellátásban részesült.

A két támadó ezalatt visszament a házhoz, leszakították a bejárati ajtót, betörték az ablakokat, szétverték a háztartási gépeket, a bútorokat és a sértett zenei felszerelését is. Az udvaron talált kutyaházat bedobták a lakásba, annak lakóját, haragosuk kistestű keverék kutyáját pedig olyan brutális kegyetlenséggel bántalmazták, hogy az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni 

– számoltak be az eset részleteiről az illetékesek.

Hozzátették: az ügyben 2022. február 17-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három tárgyalást tartott, az utolsón, idén július 5-én ítéletet hozott.

– Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, társtettesként elkövetett rongálás vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt 2 év börtönre ítélete és 2 évre eltiltotta közügyektől. Társát, az ügy másodrendű vádlottját pedig társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap börtönt szabott ki vele szemben, és társához hasonlóan, őt is 2 évre eltiltotta közügyektől – közölték az ítélettel kapcsolatban.

Megtudtuk: az ügyészség tudomásul vette a döntést. A másodrendű vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában