Tragédia

2023.07.06. 19:55

Hátborzongató dolgokat idézett fel a lánytestvér a karcagi gyilkosság tárgyalásán

A Szolnoki Törvényszéken csütörtökön megkezdődött a bíróság előtti bizonyítási eljárás abban a büntetőügyben, melyben egy 35 esztendős fiatalembert édesapja megfojtásával vádol a vármegyei főügyészség.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A májusi előkészítő ülésen az ügyész tizenhat év és három hónap börtönbüntetést kért az édesapja meggyilkolásával vádolt 35 esztendős karcagi férfira. Az illető azonban tagadja, hogy megfojtotta volna az apját, azt azonban elismerte, hogy több alkalommal agyba-főbe verte és rugdosta. A vádlott nem mondott le a tárgyaláson való részvétele jogáról, így a most csütörtökön megkezdett és később folytatódó bizonyítási eljárás során igazolhatja ártatlanságát.

A vádirat szerint a vádlott fiatal kora óta erős italozó életmódot folytatott, ebben édesapja volt a példaképe. Az is közös vonásuk volt, hogy amikor együtt vagy külön-külön italoztak, agresszívek, kötözködők, kiszámíthatatlanok voltak. Ezért aztán közös alkoholizálásuk minduntalan veszekedésekbe, dulakodásokba, verekedésekbe torkollott. Gyakorta a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia összetűzéseiknél.

Egyik ilyen alkalommal a fiú – a vádirat szerint – megfojtotta az apját. Történt ez 2021 szeptember 3-án este 10 és 4-én hajnali 5 óra között. A védelem arra épül, hogy ebben az időben egy ismeretlen személy járt a karcagi Gyep utcai házban, és ő ölte meg az idősödő férfit.

A csütörtöki tárgyaláson a vádlott családja, az édesanyja, két testvére és egy ismerősük volt a beidézett tanú. Dr. Hajdú Anna bírónő azonban csak a húgot tudta meghallgatni, akinek hosszan tartó vallomása miatt a többiekre már nem maradt idő.

Ám a lánytestvér beszámolója is alaposan megvilágította a halálos tragédia mögött húzódó családi sorscsapást, amely az italos üvegekben bújik meg. Három gyermek, két fivér és egy leánytestvér, illetve az édesanyjuk úgy élték mindennapjaikat, hogy a családfenntartó örökösen részeg, emiatt mindenkibe beleköt. Az anya tűrte sorsát, a gyermekek pedig amikor felnőtté váltak, azonnal elköltöztek otthonról. Ám az apa a legidősebb fiút még távollétében is felkereste, minduntalan nyaggatta, bántalmazta. Talán nem csoda, hogy a fiú ugyancsak az alkoholba, illetve a kábítószer hatású gyógyszerek világába menekült.

Két évvel ezelőtt szeptemberben bekövetkezett a tragédia, egy 2021 szeptember eleji veszekedés, verekedés az apa halálával végződött.

A csütörtöki tárgyaláson még nem körvonalazódott pontosan, hogy mi történhetett, azonban a nyomozati és korábbi szakértői vélemények nem „idegen”, hanem rokoni, még pedig a megfojtott apa saját fiúi kezűségre mutatnak…

A tárgyalást dr. Hajdú Anna bírónő egy későbbi időpontra elnapolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában