Tájékoztatás

2023.08.31. 11:25

Az orvosi ügyelet telefonszáma szeptember 1-től a Jászkunságban is a 1830

1830 a telefonszám, melyen szeptember 1-jén 16 órától Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is elérhetik az orvosi ügyeletet a lakosok. Az új rendszerhez új járműveket is kaptak az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

Pakainé Pusztai Nóra

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára beszédet mond az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) alapellátási ügyeletéhez beszerzett 170 új, 130 lóerős, hibridmotorú gépjármű ünnepélyes átadásán a Magyar Suzuki Zrt. budaörsi telephelyén augusztus 28-án

Forrás: Illusztráció / MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Már augusztus elején hírt adtunk arról, hogy szeptember 1-től Jász-Nagykun- Szolnok vármegyében is változik az orvosi ügyelet. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője akkor úgy nyilatkozott, hogy az új, egységes alapellátási ügyeletnek az a célja, hogy a beteg kiszámítható módon, megfelelő színvonalú, biztonságos ellátásban részesüljön.

Az új ügyeleti rendszer tapasztalatokra és alapos elemzésekre épül, az ellátást a betegek igényeihez igazították. Hétköznap délután 16 és 22 óra között, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon 8 és 14 óra között háziorvosok ügyelnek, míg 22 után és hétvégén azt biztosítják, hogy igazi sürgősségi ellátás álljon a rendelkezésre

 – részletezték.

Az egységes, ügyeleti telefonszám felnőttek és gyermekek esetében is 1830, probléma, panasz esetén ezt hívhatják a jászkunsági lakosok.

Emergency,Call,Use,By,Smartphone,,Women,Using,A,Digital,Generated
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

–  A hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 és 8 óra között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható – hangsúlyozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

A vármegye területén kilenc ponton – Szolnokon, Jászberényben, Mezőtúron és Karcagon a kórházban, míg Törökszentmiklóson a rendelőintézetben, Kunszentmártonban Városi Egészségügyi Központban, addig Tiszafüreden a Nefelejts út 4. szám alatt, Kunhegyesen a Dózsa György u. 4. szám alatt, Jászapátiban pedig Kossuth Lajos út 10. szám alatt – háziorvosi ügyelet működik, és, ha éjszaka van probléma négy helyszínen – Szolnokon, Jászberényben, Karcagon és Tiszafüreden – éjszakai ügyelet is van. 

Az Országos Mentőszolgálat 170 új Suzuki Vitara és S-CROSS típusú gépjárművet vehetett át hétfőn.

Jász-Nagykun Szolnok vármegyében az átadott autókból 5 állt szolgálatba. Ezeket a jövőben az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszerben használják

 – tette hozzá Győrfi Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában