Tragédia

2023.08.01. 11:25

Ittas sofőr vezette a kamiont, amelyben meghalt egy nő Szolnok közelében

Halálos kimenetelű baleset történt hétfőn Szolnok és Besenyszög között. Kiderült: a járművezető ittas állapotban ült volán mögé.

Rimóczi Ágnes

A felborult kamion

Forrás: Police.hu

Fotó: Picasa

Amint arról korábban hírt adtunk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 3225-ös számú úton, Szolnok és Besenyszög között július 31-én éjjel fél egy körül. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy lökösházi férfi közlekedett tehergépkocsival Besenyszög irányából Szolnok felé, haladása során a járműszerelvény lehaladt az úttestről és a jobb oldalára borult. 

– A baleset következtében egy 42 éves nő életét vesztette, a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A baleset helyszíne
Fotó: Picasa / Forrás: Police.hu

Mári Ilona hozzátette, hogy a rendőrök a gépjárművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért előállították további mintavételre. 

– A 36 éves férfit őrizetbe vették. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – emelte ki.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség ismét felhívja a sofőrök figyelmét, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas gépjárművezetőkkel szemben.

 – Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik – részletezte a szóvivő. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ezért kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában