Vádemelés

2023.08.27. 18:04

Közel tízmillió forintnyi összeget csalt össze „eredeti” hamisítványaival egy mezőtúri nő

Piacokon árulta nagy tételben ismert márkák hamisítványait az a mezőtúri nő, aki ellen a napokban emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség.

Molnár-Révész Erika

A mezőtúri nő több száz gyermek és felnőtt ruhaneműt, cipőt, papucsot árult még júniusban a túrkevei piacon

Forrás: Rendőrség

Több száz gyermek és felnőtt ruhaneműt, cipőt, papucsot árult még júniusban a túrkevei piacon egy mezőtúri nő, csakhogy a portéka mindegyike ismert márkák hamisítványa volt. Észrevette, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal járőrei ellenőrzést végeznek a piacon.

– A nő ekkor gyorsan összepakolt és a helyszínről elhajtott a gépjárművével, azonban a pénzügyőrök felkutatták, és lefoglalták a hamisítvány termékeket. A nő a hamisítványok árusításával 11 különböző márka jogosultjainak összesen 9.134.515 forint vagyoni hátrányt okozott – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Mint elmondta, a Mezőtúri Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a nő ellen, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint a márka képviseletében eljárók által bejelentett kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában. Az ügyészség indítványozta a hamisított termékek elkobzását is. Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság dönt majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában