Megelőzés

2023.09.11. 18:00

A Gulyásfesztiválon is a biztonságot hirdették a jászkunsági rendőrök

Az elmúlt hétvégén a gulyás volt főszerepben Szolnokon a Tiszaligetben. A rendezvényen a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Police.hu

A Szolnokon megrendezett XXV. Gulyásfesztiválon a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság megelőzési munkatársai a kihelyezett sátornál várták a rendezvényre látogatókat. Az érdeklődők megismerhették a rendőrség vagyonvédelmi tanácsait. Szó esett az állatvédelemről, a nagy sikerű Házhoz megyünk! és BikeSafe megelőzési programokról, valamint a különböző típusú online csalásokról (banki telefonos csalások, adathalász e-mail, online vásárlás veszélyei, romantikus csalás) és azok megelőzési lehetőségeiről. A szakemberek nagy hangsúlyt fektettek a www.kiberpajzs.hu prevenciós oldal népszerűsítésére is. Az interaktív játékokat és a figyelmet próbára tevő feladatokat kipróbálók a jó tanácsok mellé apró ajándékokat kaptak.

Munkatársaink az iskolaőrök és a határvadászok toborzására is kiemelt figyelmet fordítottak. A toborzók számos érdeklődőnek nyújtottak tájékoztatást a rendőri és iskolaőri életpályáról 

– tájékoztatta hírportálunkat András Hunor Lehel. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: szintén bűnmegelőzési kitelepüléssel és iskolaőr-toborzással várták az érdeklődőket a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei szeptember 9-én az Óballai Falunapon. A rendőrök a Házhoz megyünk! Fókuszban a biztonság! vagyonvédelmi program keretében a helyieket közvetlenül tájékoztatták a vagyon- és az áldozatvédelemről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában