Nem jogerős ítélet

2023.09.05. 13:54

Az ágyneműtartóba tuszkolta 130 késszúrással megölt feleségét a ladányi férfi

A gyilkosságot bevalló fiatal férj és apa némileg megnyugodva vette tudomásul, hogy enyhébb büntetést kapott a korábban felajánlott tétel helyett.

Mészáros Géza

A szolnoki büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó vádlott egy monitoron keresztül kapcsolódott be a tárgyalásba

Fotó: Mészáros Géza

Úgy tűnik, bejött a számítása a huszonkét éves vádlottnak. A fiatalember a tavaly decemberben megtartott előkészítő ülésen nem fogadta el a bűncselekménye miatt ügyészi indítványból felajánlott tizenöt év fegyházbüntetésről szóló vádalkut, így a büntetőügyét bizonyítási eljárás lefolytatására irányították. Ennek (rész)eredményét szeptember 5-én hirdette ki dr. Nádor Zoltán bíró a Szolnoki Törvényszéken zajló tárgyaláson.

A gyilkosságot bevalló fiatal férj és apa némileg megnyugodva vette tudomásul, hogy enyhébb büntetést kapott a korábban felajánlott tétel helyett.

Történt, hogy 2021. december 29-én este a fiatal házaspár jászladányi házában a feleség bevallotta férjének, hogy megcsalja egy másik férfival. A döbbent fiatalember a hirtelen trauma után felocsúdva egyre dühösebb lett, aminek veszekedés lett a vége. Az ifjú pár egészen másnap, vagyis 2021. december 30-án délelőttig vitázott az ebédlőben, és mivel olyan hangosan repkedtek a szidalmak, hogy a két kisgyermek és a vádlott édesanyja is megijedve nézték őket, ezért bevonultak előlük a hálószobába. Ott felvették a rádió hangerejét, hogy ne hallhassák a családtagok a káromkodásokat, majd pedig a férj elővett egy kést. Odanyújtotta feleségének és azt kérte tőle, hogy szúrja le őt. Azt is mondta, hogy ellenkező esetben ő öli meg a nőt. Ám az asszony ledobta a kést a földre.

A fiatalember azonban felvette, és azzal azonnal nekiesett a feleségének. Az első szúrás a nyakat érte, a feleség pedig hanyatt esett a földre. Férje rávetette magát és kivetkőzve magából, vagy hatvan esetben megszúrta és megvágta párját, majd valahogy megfordította és a hátába is ugyanannyi alkalommal döfött…

Az igazságügyi orvosszakértő szerint legalább harminc percig, rettentő kínok közepette élte át a testi és lelki fájdalmakat a fiatal anya, mielőtt meghalt. 

Ezután a férfi a mozdulatlan testet betette a franciaágyuk ágynemű-tartójába, vértől átázott ruháját begyömöszölte a kályhába, felöltözött, és maga mögött belakatolva a szoba ajtaját, elutazott Jászkisérre. Előtte még anyja lelkére kötötte, hogy ne nyissa ki az ajtót, mert felesége alszik.

A halott asszonyra aznap délután az őt kereső rokonok találtak rá, akik megdöbbenve hívták fel a 112-es segélyhívószámot…

Az ügyész a vádbeszédében az emberölés bűntett különös kegyetlenséggel elkövetett esetét taglalta, emellett maga is felmutatott néhány enyhítő körülményt. Például az apa iskolázatlanságából adódó intelligenciahiányt, a fiatal felnőttkorúságát, vagy a büntetlen előéletét. Súlyosbításnak ítélte meg, hogy egyik családtagja ellen fordult, illetve azt a módot, ahogyan a feleségének rettenetes gyötrelmeket okozott a halál beállta előtt. Mindezért legalább tizenöt év fegyházbüntetést indítványozott a vádlott esetében. 

A védő védencével kapcsolatban a hirtelen felindultság miatt elkövetett szándékot hozta fel mentségül, ezért az ügyészi indítványnál mérsékletesebb büntetési tételre tett javaslatot.

Dr. Nádor Zoltán bíró, mérlegelve a bizonyítási eljáráson felhozott körülményeket, illetve a perbeszédeken elhangzottakat, tizennégy évnyi, börtönben letöltendő szabadságvesztésben határozta meg a vádlott büntetését. A fiatalember elfogadta a döntést, ám mivel az ügyész és a védő is három nap gondolkodási időt kért az ügydöntő határozat megítélésére, ezért péntekig csak első fokon, nem jogerősen ítélték el a fiatalembert. Amennyiben bármely oldalról fellebbezés történik, úgy a fellebbviteli Szegedi Ítélőtáblára kerül a büntetőügy, ha pedig a vád és a védelem tudomásul veszi a bírói döntést, úgy az jogerőre emelkedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában