Zéró tolerancia

2023.11.22. 09:51

Ittasan vezetett, a rendőrök elvették a karcagi sofőr jogsiját

Alkoholt fogyasztott, úgy ült volán mögé egy karcagi sofőr. A rendőrök lefülelték.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: Police.hu

Fotó: Mark Garlick

– Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök Karcag belterületén november 21-én a délutáni órákban. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a 66 éves férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették az egyenruhások, és mintavételre előállították – közölték a vármegyei főkapitányság illetékesei az esettel kapcsolatban. A Karcagi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség miatt nyomoz.

A rendőrség számos alkalommal felhívta már a figyelmet, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában.

– Az ittas járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása, stb.), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze, ezáltal nő a balesetek bekövetkezésének kockázata – hangsúlyozza újra a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában