Letartóztatás

2023.11.15. 19:44

Önkényes házfoglalót tartóztattak le Jászkiséren

Önkényesen költözött be egy jászkiséri házba egy 25 éves férfi. Az ottlakót többször bántalmazta ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta a letartóztatását, akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A tulajdonos tiltakozott mégis beköltözött lakóházába egy 25 éves férfi Jászkiséren október második felében. 

– A beköltözés után a lakóház tulaja napi rendszerességgel kérte a másikat, hogy távozzon a házából, azonban ő ennek nem tett eleget. Többször is testszerte rugdosta, ütötte a ház tulajdonosát – tájékoztatott az esetről dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

November 10-én, napközben úgy megverte a fiatalember a ház tulajdonosát, hogy annak lépét el kellett távolítani.  

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

– Az ügyészség indítványa szerint, figyelemmel a cselekmény jelentős tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés nagyságára, ami akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztés lehet, a férfi szökésétől, elrejtőzésétől alappal lehet tartani. Ezt megerősíti, hogy a bűncselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott a 25 éves férfi, őt a nyomozó hatóság nem találta, ezért elfogatóparancsot kellett kiadni. Tartani kell attól, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, így elrendelték a letartóztatását – közölték.

A bíróság végzését a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában