Nem esett baja

2023.12.22. 11:23

Ismét életét mentett a szén-monoxid-érzékelő, ezúttal egy szolnoki családi házban

A lakónak az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

Köllő Judit

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Bujdos Tibor

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt Szolnokon, egy Gyökér utcai családi házban – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A készüléknek köszönhetően a lakó azonnal megkezdte a szellőztetést és nem szenvedett mérgezést. A szolnoki hivatásos tűzoltók visszaállították a jelzéskori állapotokat, majd műszerükkel a működő, nyílt égésterű gázkazán környezetében kimutatták a mérgező gáz koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőipari szervet. 

Az ingatlan lakható maradt, mert a fűtést más módon meg lehetett oldani.

A tűzoltók közleményükben kiemelik: egy ilyen készülék a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez, így a lakásban tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést és értesíthetik a tűzoltókat; valamint elkerülhetik a sérülést. Egy szén-monoxid-érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja otthonunk biztonságát. Fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában