130 késszúrás

2023.12.07. 11:25

Kegyetlenül kivégezte, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági apa

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a férfi a feleségével egy jászsági településen élt, a kapcsolatuk konfliktusmentes volt. 2021. december 30-án azonban veszekedni kezdtek.

A férfi megfogott egy konyhakést, azt a felesége felé nyújtotta és felszólította, hogy a nő ölje meg őt, vagy ő öli meg.

A nő a kést a férfitól elvette és azt a földre dobta. Ekkor a férfi a kést a földről felvette és azzal a felesége testét legalább 128 alkalommal megszúrta, melynek következtében a sértett a helyszínen meghalt.

Ezután a férfi az asszony holttestét a szobában az ágynemű-tartóba rejtette, majd a szoba ajtaját bezárta és a elment a lakásból.

A férfi hozzátartozói a délutáni órákban elkezdték keresni a sértettet, felfeszítették az ajtót, majd ezt követően találtak rá az áldozat holttestére.

A Szolnoki Törvényszék a 2023. szeptember 5-én meghozott elsőfokú ítéletében a férfit bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, ezért 14 év szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosításáért fellebbezett azzal, hogy azt fegyházban kell végrehajtani.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt – közölte dr. Nagyné dr. Günther Ágnes, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtószóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában