Nem pénzt kapott

2024.01.13. 11:07

Olyat tett a jászsági késes támadó áldozata, amire nem tudnak felkészülni a bűnözők

Letartóztatásba került az a fiatalkorú férfi, aki január 5-re virradóan betört egy Jászapátin található házba és megpróbálta meglopni az ott élőket. Terve az egyik lakó reakciója miatt csúszott félre.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség tájékoztatása szerint egy fiatalkorú férfi Jászapátin január 5-re virradóan a kerítésen átmászva bement egy 39 és egy 50 éves testvérpár udvarára. Ezt követően a be nem zárt ház konyhájába belépve, az ágyában fekvő, izomsorvadásos betegségben élő, 50 éves férfi nyakához tartott egy 10 cm pengehosszúságú konyhakést, és közölte vele, hogy ha megszólal, meghal.

Időközben azonban a beteg sértett öccse is felébredt. Ezt észrevette az elkövető, aki a bejárati ajtó felé hátrált, majd felemelte a konyhakést, miközben felszólította a fiatalabb testvért, hogy a nála lévő pénzt adja át neki. Ő azonban nem engedelmeskedett, sőt, ellentámadásba lendült. Kicsavarta a kést a gyanúsított kezéből, majd őt egy alkalommal, ököllel az arcán megütötte.

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a helyszínelés során, a felvételen a sértett ingatlanának ajtaja látható
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A fiatalkorú gyanúsított ekkor futva távozott a helyszínről a szomszédos ingatlanon át anélkül, hogy a sértettektől bármit el tudott volna vinni.

A járási ügyészség azért indítványozta fiatalkorú férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. Továbbá – tekintettel arra, hogy a sértettek az elkövetővel egy utcában laknak – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértetteket befolyásolná.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsított, annak törvényes képviselője és védője fellebbezett.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában