Bűncselekmény

2024.01.22. 18:00

Vitte a biciklit, a jószágot és a bútorokat is a zagyvarékasi sorozattolvaj, elkapták a rendőrök

Egy darabig biztos nem fosztogat tovább az a sorozattolvaj Zagyvarékason, akinek a napokban rendelte el letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság.

Molnár-Révész Erika

Több körözött személyt is elfogtak a jászkunsági rendőrök

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A megalapozott gyanú szerint tavaly december 22-től idén január 10-ig, vagyis 2 és fél hét leforgása alatt három alkalommal is lopott az a fiatal férfi Zagyvarékason, aki kerékpárt, lábas jószágot, bútorokat és használati tárgyakat tulajdonított el a sértettektől. Mint kiderült, a 21 éves tolvajjal szemben már ezt megelőzően másfél éven belül 3 büntetőeljárás indult szintén lopások miatt. A három esetből egyben az ügyészség már vádat emelt a férfival szemben, míg a másik két ügyben még nyomoznak. A Szolnoki Járási Ügyészség legutóbbi bűntette miatt a napokban indítványozta a 21 éves férfi letartóztatását.

– A járási ügyészség azért indítványozta fiatalkorú férfi letartóztatását, mert a kiszabható halmazati büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy az eltulajdonított ingóságok egy része nem került feltalálásra – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértetteket befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné, valamint a sorozat-elkövetésre figyelemmel vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is – indokolta a lépést dr. Lánczi Rajmund a  Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője. Hozzátette, a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását, a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában