Vádemelés

2024.02.02. 13:55

A rézcsövekre fájt a foguk: saját sorházuk tetején pusztítottak a szolnoki fiatalok

Lopás bűntette miatt emelt vádat egy 19 és egy 23 éves férfival szemben a Szolnoki Járási Ügyészség. A szolnoki fiatalok a saját sorházuk tetején lévő napkollektorok alkatrészeit lopták el.

Rimóczi Ágnes

A két férfi a képen látható napkollektorokat rongálta meg és lopta el egyes részeiket

Forrás: Rendőrség

Egy szolnoki önkormányzati bérlakásban élt az a két fiatal férfi, akik megrongálták az ingatlan tetején lévő napkollektorokat. Vádat emeltek ellenük. 

– A vádirat szerint a két férfi a 2022. október 19-ét megelőző két hónapban „végeztek rongálásokat”. Azoknak a lakásoknak a tetejéről, ahol maguk is laktak, az arra felszerelt, melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok rézcsöveit levágták, letörték. Emellett az egyik napkollektor lemez részét lefeszítették, és abból a szigetelést kiszedték, és azt, valamint az összesen mintegy 15 méter hosszúságú rézcsövet elvitték. 

Mindezek következtében a napkollektorokból elfolyt a közvetítő folyadék, így azok teljes mértékben használhatatlanná váltak

– számolt be az esetről dr. Ocsovai Ágnes.

– Az ügyészség a büntetlen, 23 éves férfi esetében pénzbüntetés, míg a 19 éves, már többszörösen büntetett fiatal férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában – tette hozzá a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában