Nyomoz a rendőrség

2024.02.29. 14:30

Szemétlerakóba dobtak egy élettelen kutyát Berényben, állatkínzásra gyanakodnak

Megrázó, gyomorfogató felvételek láttak napvilágot a minap. A jászberényi Neszűrben egy kutya tetemét találták meg a szemétlerakóban. A helyiek a felelőst keresik, állatkínzásra gyanakszanak.

Szoljon.hu

Megrázó fényképet tett közzé Banya László A Neszűr többet érdemel nevű Facebook-csoportban. Bejegyzése szerint helyi lakostól kapta az elképesztő emberi brutalitásról tanúskodó képet. 

Állattetemet találtak egy neszűri szemétlerakóban
Forrás: Beküldött fotó

Tulajdonosának elmondása szerint a felvétel a Neszűrben, a gyermektábortól nem messze található szemétlerakó valamelyik konténerénél készült. Épp a környéken lévő kisboltba tartott, amikor észrevette. Napokkal később találkoztunk, rögtön el is küldte nekem. Azért teszem közzé, hogy lássuk, mi a valódi állatkínzás 

– írta László.

Megkerestük a fiatalembert, aki elmondta, amikor a kedélyborzoló fotó és videó hozzá került, a jegyzőhöz fordult.

– Állatvédelmi ügyben ő az illetékes, azt gondoltam erről mindenképpen tudnia kell – magyarázta.

Hozzátette: a jelzésre az a hivatalos válasz érkezett, hogy mivel a konténer tartalmát időközben elszállították és nem találják a tetemet, így nincs bizonyíték.

– A területet a helyi közfoglalkoztatottak tartják karban és közterületi kamera is működik – reagált a válaszra röviden. – Azon dolgozunk, hogy az ilyen ügyeket minél hamarabb bűnügyi útra tereljük és kézre kerítsük az elkövetőt.

Sipos-Kácsor Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, az eset kapcsán a Jászberényi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt feljelentéskiegészítést rendelt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában