Tárgyalás

2024.02.13. 17:25

„Jobb, ha nem folytatjuk” – megsértődött az emberöléssel vádolt jászladányi férfi – videóval

A vád szerint két kést használt a gyilkos, hogy megölje gyermekének anyját Jászladányon. A büntetőügy első tárgyalásán, az előkészítő ülésen a vádlott vitába keveredett saját védőjével.

Mészáros Géza

Kéz- és lábbilincsben, vezetőszáron várja a vádlott a tárgyalóterem előtt büntetőügyének a 2024. február 13-i előkészítő ülését

Fotó: Mészáros Géza

„Nem akarnám, hogy dolga legyen a zászlós úrnak, ezért jobb, ha nem folytatjuk!” – utalt a minősített emberöléssel vádolt férfi addigi kirendelt ügyvédjének arra, hogy még az őt megbilincselve és vezetőszáron fogvatartó büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak is közbe kellene avatkozniuk feldúlt állapota és az esetlegesen a védőjével szemben tanúsítandó, tettlegességig fajuló fegyelmezetlensége miatt, ha folytatják a vitát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. október 16-án különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 36 éves, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022. december 30-án este kilenc óra körül betört volt élettársa jászladányi otthonába, ahol előbb bántalmazta, majd több késszúrással megölte volt párját.

Az erőszakos cselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett előéletű férfi férfi 2022 nyarán szabadult egy korábbi büntetéséből. Azonnal felvette a kapcsolatot a régi élettársával, próbált ismét viszonyt kezdeni vele. A nő azonban volt párja erőszakos természete miatt a korábbi párkapcsolatot nem kívánta folytatni, ám ezt a döntést a férfi nem tudta elfogadni.

A dühös férfi 2022. december 30-án, este 20 óra körüli időben ismét megjelent a nő jászladányi családi házánál. Kérlelte a nőt, hogy engedje be, aki azonban távozásra szólította fel volt párját. A férfi emiatt ingerült lett, benyomta a konyhába nyíló ablakot, és az ablakon keresztül bemászott a házba, majd a nő szobájába. Elővett egy zsebkést, mellyel több alkalommal megszúrta a nő arcát és felső testét. Ekkor a vérző asszony házban tartózkodó négy kiskorú gyermeke – melyek közül egy a vádlotté volt – kimászott az ablakon és egy rokonukhoz menekült.

A férfi eközben a konyhából magához vett egy nagyobb konyhakést, visszament a szobába és nyakon szúrta vele a nőt, aki a helyszínen elvérzett és életét vesztette. A férfi a nő helyszínre érkező rokonainak sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy ha bemennek a házba, őket is leszúrja.

Végül a rendőrség elfogta a férfit, miután sikerült a ház bejárati ajtaját betörni...

Amennyire – a vádirat szerint – könnyedén végzett volt élettársával a jászladányi férfi, olyan gyorsan be is fejeződött a büntetőügyének előkészítő ülése kedden a Szolnoki Törvényszéken. A február 13-án 10 órára kiírt előkészítő ülésen ugyanis akár már le is zárulhatott volna jogerősen a büntetőper, ám a „rögtön ítélő bírósági döntést” még a vádirat ismertetése és az ő kihallgatása előtt meghiúsította a vádlott. Kirendelt védőjének lecserélésére tett ugyanis indítványt, amit azzal indokolt, hogy véleménye szerint az ügyvédje nem tesz semmit a védelmében.

A férfi először egy bicskával szurkálta asszonyát, majd a fotón látható nagykéssel torkon szúrta...
Forrás: Rendőrség

A vádlott ügyvédje felé fordult dr. Nádor Zoltán bíró, aki elmondta, noha védencével eddig több alkalommal, a nyomozás, és a kihallgatás során is legalább négyszer tudtak beszélni, azonban a vádlott nem vesz tudomást a felajánlott lehetőségeiről, nem alakult ki közöttük értelmes párbeszéd, emiatt ő is csatlakozik védencéhez, és kirendelése alóli felmentését kéri.

Az ügyész nem látott okot a védőcserére, álláspontja szerint a vádlott ezzel a magatartásával is ügyének elhúzódására tesz kísérletet.

Nádor bíró negyedórányi szünetet rendelt el, majd döntött: a vádlott eddigi kirendelt ügyvédjét felmenti, mondván a védő és védence között bizalmi kapcsolatnak kell lennie, s ez ebben az esetben nincs így. Ezek után új kirendelt védő bevonásáról határozott, emiatt az előkészítő ülést elhalasztotta március 26-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában