Elijesztette a támadókat

2024.02.08. 06:54

Kiabálással mentette meg verekedésben megsérült fia életét egy kunmadarasi asszony

A Szolnoki Törvényszék ítéletet hozott annak a 40 éves férfinak és 21 éves társának a büntetőügyében, akik 2021. január 4-én éjfél körül az egyik kunmadarasi családi ház udvarán úgy megvertek egy férfit, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett, és csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti az életét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádlottak a késői órán azért keresték fel otthonában áldozatukat, mert az egyikük, az idősebb vádlott, egy monitor adásvétele kapcsán vitában állt vele. A beszélgetés hamar szóváltássá, a veszekedés tettlegességgé fajult, aminek a sértett édesanyja vetett végett. Segítségért kiabált, amivel elijesztette a támadókat, és mentőt hívott fiához, amivel alighanem megmentette a gyermeke életét.

Az ügyben 2022. január 25-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 7 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2024. február 1-én ítéletet hozott. Az idősebb vádlottat, aki miatt birokra keltek, társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönre ítélte, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől.

Huszonéves társát – aki 17 évesen, szintén Kunmadarason, a nyílt utcán megverte a volt barátnőjét, amiért próbára bocsátották, és az újabb cselekményt a próbaidő alatt követte el –társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt 2 év börtönre ítélte, aminek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a fiatalabb vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett, míg az I. rendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában