Sikkasztás

2024.03.14. 18:00

Zsebre tette a felújításra szánt pénzt a szaki Nagyivánon

A Tiszafüredi Járási ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat egy nagyúti férfival szemben, aki még 2023 márciusában vállalt el egy nagyiváni ház felújítását, de az összeget magára költötte.

Pakainé Pusztai Nóra

A nagyiváni és nagyúti férfi még 2023 márciusában állapodott meg egymással, hogy utóbbi elvállalja a másik lakóházának tetőszerkezet cseréjét és lambriériával befedi a teraszt és tűzfalat.

tetőszerkezet,munka,csalás
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A nagyiváni férfi a megállapodás szerinti a munkadíj és az anyagköltség egész összegét, összesen 2.690.000 forintot kifizetett a férfinek – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Kifejtette: a férfi 2023 áprilisában be is költözött a felújítandó lakóházába és hozzákezdett a megállapodás szerinti munka elvégzéséhez, melyhez a szükséges másfél millió forint helyett csupán mintegy 600 ezer forint értékben vásárolt árut, és körülbelül másfél hét után elhagyta az ingatlant anélkül, hogy a munkát befejezte volna.

 – A férfi az anyagköltségre szánt összegből 900 ezer forintot saját céljaira fordított. Az ügyészség a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a sikkasztással okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában – összegezte. 

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság várhatóan tárgyalás mellőzésével dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában