EZ TÖRTÉNT HÉTFŐN

2018.05.08. 09:35

Mikrobusz, személyautó és száraz fű is lángolt hétfőn a megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Németh Ádám közleményben számolt be honlapunknak a hétfői történésekről.

Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy között, a Hajtai külterületen égett egy mikrobusz hétfő reggel, amelyben mintegy 1,5 köbméternyi vágott erdei fa volt. Személy nem tartózkodott a helyszínen. Az esetet a helyi erdész jelentette a jászberényi hivatásos tűzoltóknak, aki azt közölte, hogy a járművet valószínűleg a fát eltulajdonító személyek gyújthatták fel.

Ezután, szintén Jászberényben, bejelzett a szén-monoxid mérő a Szabadság tér egyik második emeleti lakásában. A jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók kiszellőztették a lakást, két felnőtt és egy gyermek elhagyta a helyszínt.

Az egység a jelzéskori állapotokat visszaállította, méréseket végzett, de gázkoncentráció nem volt mérhető. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg.

Mezőtúr és Nagylapos között, a 46-os számú főút mentén a száraz fű és az avar kapott lángra hétfőn kora délután. A tűz mintegy 400 négyzetméter kiterjedésű volt, a lángokat a mezőtúri hivatásos tűzoltók semmisítették meg. Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Kisújszálláson, a Deák Ferenc utcában a karosszéria javítása közben kigyulladt, majd teljesen kiégett egy személyautó egy főépülettől különálló garázsban.

Hétfőn kora este a karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók a garázsból egy dissous, egy oxigén és egy szén-dioxid palackot hoztak ki. A palackokat hőhatás érte, ezért a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vezetője úgy döntött, hogy mesterlövész vonuljon a helyszínre a dissous palack kilövésére. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók pedig téves állampolgári jelzés alapján vonultak ki hétfőn kora délután a helyi strandfürdőhöz.

A bejelentés szerint az avar lángolt, viszont az egység a kiérkezéskor azt tapasztalta, hogy felügyelet mellett kerti hulladékot égettek, amit helyi önkormányzati rendelet nem tilt. Az oltáshoz szükséges megfelelő eszköz és oltóvíz volt a helyszínen.

Szintén Törökszentmiklóson jelzett be a tűzjelző a Polgármesteri Hivatal Kossuth utcai épületében hétfőn késő délután. A kiérkező törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók tűzre utaló nyomokat nem találtak, a jelzés oka ismeretlen maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában