Jászkunság

2018.01.27. 16:30

Mégsem zárnak be hétfőnként a Coop-boltok

Hétfőnként zárva tartják boltjaik egy részét, hogy kompenzálják a munkaerőhiányt – terjedt el a hír az ÁFEOSZ–COOP Szövetség boltjaival kapcsolatban.

Molnár-Révész Erika, Banka Csaba

Forrás: Továbbra is mehetünk hétfőn bármelyik Coop boltba

A legnagyobb magyar üzletlánc sok boltja a megemelt garantált bérminimumot sem tudja kigazdálkodni, ezért engedményeket kérnek a kormánytól.

– Mi az összes boltunkat ki tudtuk nyitni eddig is, és a jövőben is ezt tervezzük – mondta Fekete Tibor, a  Coop Szolnok Zrt. elnök-vezérigazgatója. A szolnoki székhelyű társaság az ország tíz megyéjében százötven boltot működtet, több mint ezerhétszáz dolgozóval.

– Már tavaly többet fizettünk a jelenlegi garantált bérminimumnál, az átlagkereset bruttó 215 ezer forint volt. Idén várhatóan ezt bruttó 240–250 ezer forintra emeljük.

– Nálunk is jelentkezik az országosan tapasztalt munkaerőhiány, jelenleg is keresünk néhány boltunkba dolgozót. Tavaly felvettük a kapcsolatot egy nyugdíjasszervezettel, melyen keresztül ma már minden megyében foglalkoztatunk nyugdíjaskorúakat is – tette hozzá a társaság elnöke.

– Munkaerőhiány miatt a Coop Star Zrt. egyetlen üzletének bezárásáról vagy nyitvatartásának korlátozásáról sem kellett dönteni – mondta érdeklődésünkre dr. Rédei István, egy másik, a megyében is működő üzletlánc elnök-vezérigazgatója.

– A tapasztalatok szerint valóban rendkívül nehéz új munkatársakat találni, pláne, ha képzett szakembereket szeretnének alkalmazni.

Továbbra is mehetünk hétfőn bármelyik Coop boltba

– Emellett fel kellett venni a kesztyűt a kötelező béremelések alkalmával is – tette hozzá dr. Rédei István, aki elmondta, már tavaly októberben megemelték a béreket az idén január elsejétől érvényes szabály szerint, ezenfelül tizenegy–tizenkét százalékos bérfejlesztést is végrehajtottak, amihez még hozzájönnek a jutalékok is.

Az országban legalább kétszáz gazdasági társaság működtet Coop-üzleteket, akik a beszerzésben, a marketingben és a márkatermékekben ugyan egységesek, de a gazdálkodásban, abban, hogy ki mennyit fizet a dolgozóinak, saját üzleti terv szerint működnek.

Vannak kisebb társaságok melyek 2–300 millió, míg a nagyobbak több tíz milliárd forintos árbevételt is produkálhatnak.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában