OKTATÁS

2018.02.24. 13:30

A diplomások körében is egyre kedveltebbek az OKJ-képzések

A jelenleg érvényes szabályozás szerint ­minden magyar állampolgár két OKJ-képzést végezhet el ­ingyen.

Ez a képzés korhatár nélkül ingyenes, ha a jelentkezőnek legfeljebb egy államilag támogatott OKJ-s végzettsége van. Aki még nem múlt el 21 éves, nappali tagozaton – a szokásos reggel 8-tól délutánig tartó iskolaidőben – járhat ingyenesen. Az idősebbek­ esti­ és levelező tagozatra ­jelentkezhetnek.

Az állam által meghatározott hiányszakmákat tanuló­ diákok tanulmányi eredményeiktől függően ösztön­díjat kaphatnak. A hiányszakmák listáját minden évben a megyei fejlesztési és képzési­ bizottságok állítják össze, majd a kormány hagyja jóvá.

Az ingyenesen megszerez­hető szakmák listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési­ ­Hivatal honlapján megtalál­ható. Ezek a képzések egyre kedveltebbek a diplomások körében is.

Népszerűek például a pénzügyi témájú tanfolyamok: például a pénzügyi- és számviteli-ügyintéző, a mérlegképeskönyvelő-, az adótanácsadó-képzések.

De a közbeszerzési referens, a társadalombiztosítási és bér­ügyiszakelőadó-, a függő-­ és függetlenbiztosításközvetítő-­képzés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában