ÉPÍTKEZÉS

2018.02.21. 14:40

Hamarosan indul a tiszörsi sajtüzem

A tavalyi évet a rendezvények, programok és pályázatok határozták meg a településen. Az idei esztendő viszont az építkezésekről és a sajtüzem indulásáról szól majd.

Ujvári László

– Az elmúlt esztendőben a hagyományos programok mellett megemlékeztünk például a település hétszázhuszonöt éves fennállásáról – részletezte Bodonné Gyöngy Erika polgármester.

Most előretekintenek, az idei esztendő számos feladatot tartogat. Korszerűsödik és megújul például az iskola épülete. A tervezett szakrális skanzen kialakításához vásároltak egy ingatlant, az energetikai tender ügyében most indult a közbeszerzés.

A belügyminisztériumhoz benyújtottak egy támogatási kérelmet utak állapotjavítására – ennek az elbírálását jelenleg is várják.

Várhatóan márciusban indul a próbaüzem a kis sajtgyárban. A kivitelező a napokban végzett az építkezéssel, februárban a munkatársak képzése folyik.

Mindeközben pedig a Barázda Szövetkezet Jászkunság szerte kedvelt és keresett száraztésztája elérte Budapestet – a fővárosban is bemutatkozhatott a falu  terméke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában