AMI VOLT, AZ IS BEZÁRT

2018.02.23. 17:28

Se büfé, se étterem – mit esznek az egyetemisták Szolnokon?

Ételhordó, sonkás szendvics – többnyire ezekkel felszerelkezve indulnak el otthonról a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának hallgatói. A szolnoki campuson januártól szűnt meg az étterem- és büfészolgáltatás, ugyanis csődbe ment a konyhát üzemeltető cég.

Molnár-Révész Erika

– Ez az egy üdítőautomata van. Két éve kezdtem itt, akkor volt két kávégép és három üdítőautomata. Ebből ez az egy maradt...

– Ez maradt, és fönt van még egy kávégép. Étkezési lehetőség pedig már abszolút nincs… – mutatja a szolnoki Dóra a tiszaligeti campus aulájában. Azt meséli, váratlanul érte őket év elején a hír, hogy bezárt az utóbbi időben büféként is működő étterem.

– Amikor decemberben vége volt az előző szemeszternek, még nyitva volt. Menüt lehetett enni, de péksütemények is kaphatóak voltak. Januárban érkezett egy üzenet, hogy innentől kezdve ne számítsunk büfére…

Azóta mindennap ételhordót vagy szendvicset pakol, hiszen reggel nyolctól este hatig vannak órái.

– Mivel a párommal élek, így mindennap főzök, azt szoktam magammal elhozni. Két étkezésre valót hozok, ebédet és vacsorát, mert órák után edzeni megyek, és itt szoktam vacsorázni. Ha nincs időm főzni, vagy nem tudtam még hideg élelmet sem hozni, akkor csoportosan rendelünk bagettet vagy pizzát, de azt nem annyira szeretjük, mert jobb főtt ételt enni, egészségesebb – teszi hozzá.

– Itt, a Tiszaligetben nincs sem másik büfé, sem pedig pékség, így át kell mennem ennivalóért a városba. Legalább fél óra, amíg átsétálok, és találok is valamit – meséli Juhász Árpád, aki Ceglédről jár be mindennap. – Ezért ha csak tehetem, hozok ennivalót, általában hideget – mutatja a műanyag ételhordóját, melyben szalvétába csomagolt sajtos-sonkás szendvicsek sorakoznak.

Juhász Árpád Ceglédről jár be a szolnoki kar épületébe. Általában hideg élelmet csomagol magának
Fotós: Molnár-Révész Erika

– Mivel reggeltől délután három óráig itt vagyok, legalább hármat kell hoznom. Annak idején gyakran ettem itt, az étteremben, elég jó menüt adtak. Naponta egyszer, vagy csak néha-néha jólesne újra a meleg ebéd. Nem lenne rossz, ha valahogy újra ki tudnának nyitni – sóhajtja.

A Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karára összesen hétszáz nappali és levelező tagozatos hallgató jár. Az új üzemeltetőre azért van szükség, mert a szolnoki campus épületében konyhát működtető Tiszaliget Kft. ellen felszámolási eljárás indult.

Méretéhez képest kicsi volt a forgalma

– Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a lehető legrövidebb időn belül a konyhát újra meg tudja nyitni egy új üzemeltető – válaszolta kérdésünkre Finta Zita.

A Neumann János Egyetem kancellárja elmondta, mind a két szolgáltatás – vagyis a büfé és az étterem beindítására – együttesen nincs igény a lecsökkent hallgatói létszám miatt. Az étterem és a hozzá tartozó konyha egyébként ezer fő kiszolgálására is alkalmas lenne.

– A szolnoki Gazdálkodási Kar hallgatói közül csak kevesen használták az étterem szolgáltatásait. A korábbi szolgáltatótól kapott információk alapján a szorgalmi időszakban naponta átlagosan ötven hallgató vette igénybe a konyhát – tette hozzá a kancellár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában