KENDERES

2018.02.11. 19:49

Teljesül a kívánság – a legkisebbeknek és a szülőknek is lesz játszóterük

A Horthy-ligetben lévő játszótéren most csupán néhány fajáték van. Az általános iskolában és az óvodában az udvari játékok jó részét az intézmény alapítványai a szülők támogatásából vették, de ezt csak az odajárók használhatják.

Daróczi Erzsébet

A 3. b-sek az iskolai játszótéren jól érzik magukat, de várják az új játszótere

Fotó: Daróczi Erzsébet

A város vezetése évek óta keresi a lehetőséget, hogy felújítsa a ligeti játszóteret, de ezt a több milliós beruházást az önkormányzat saját erőből nem tudja megoldani. Most egy pályázat segítségével ez megvalósulhat, s még másik játszóteret is kialakítanak.

– A Horthy ligetben a régi játékok helyett egy korszerű játékokból és fajátékokból álló, modern játszóteret tudunk kialakítani a nyertes Zöld város pályázatunk segítségével – mondta Koncz Éva aljegyző.

– Ezek a játékok megfelelnek majd a mostani szabványoknak. A terveink szerint a játszótér több száz négyzetméteres lesz a liget egy részében, térfigyelő kamerával felszerelve és sövénnyel körbekerítve.

– Lesz benne felnőtteknek fitneszrész és gyermekeknek játszótér. Jelenleg a több tízmilliós beruházás közbeszerzési eljárásának kiírását készítjük elő – mondta az aljegyző, akitől megtudtuk, a városközpontban is lesz egy új játszótér.

– A Szövetkezet úton, a több száz négyzetméteres volt piactér funkciója az új termelői piac kialakításával megszűnt. Ezt szerettük volna közösségi térként hasznosítani. Sikeresen pályáztunk ide is egy játszótér kialakítására.

– A betonrészt felszedjük, befüvesítjük, parkosítjuk a területet. Lesz kerékpártároló és a tervezett játékokhoz ütéscsillapító téglákat helyezünk majd ki. Igyekszünk minél hamarabb kialakítani mindkét játszóteret – mondta a szakember.

– Most a gyermekek csak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda területén lévő udvari játékokon játszhatnak, melyek jó részét az intézmények alapítványai vásárolták – mondta Nagyné Lenge Margit igazgató.

– Iskolánk mindkét telephelyén, a közös udvaron van hat nagyobb fajátékunk, melyet az alsó tagozatosok használnak délelőtt, a szünetekben, délután pedig a napközisek játszanak itt.

– A nagyobbak szünetekben a sportpályán fociznak vagy sétálgatnak a futópályán, nekik nincs más lehetőségük. Az utcáról nem jöhet be senki a játszótérre, így mi is halljuk az igényt a szülők részéről, hogy jó lenne városi játszótér.

A 3. b-sek az iskolai játszótéren jól érzik magukat, de várják az új játszótere
Fotós: Daróczi Erzsébet

– Vannak olyan kisgyermekek, akik még nem járnak óvodába, de velük is szeretnének elmenni a szülők játszótérre, ezt most nem tudják megtenni. Az iskolai alapítványunk tartja karban a játékokat, s fizeti azok felülvizsgálatát.

– Az önkormányzat úgy támogat bennünket, hogy a civil szervezetek részére kiírt pályázatra mi is jogosultak vagyunk, így alapítványunk megkapja a játszótéri bérelt területért fizetendő díjat.

– A Liliom óvodában szintén az ottani alapítvány vásárolta az udvari játékok többségét. A 140 gyermek hat csoportba jár, s most – szülői támogatásnak köszönhetően – újabb játékot vásárolhattak, melyet tavasszal állítanak fel. Örülünk annak, hogy hamarosan a városközpontban is lesz játszótér, mert így gyerekeink délután ott tudnak játszani – fogalmazott az iskolavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában