Betyár

2018.03.29. 16:19

Elfeledett betyárnótákat énekeltek a Duna Televízió kamerái előtt

Vasárnap délelőtt a Morgó csárdában szólt a nóta, s közben forgott a kamera. Ugyanis tévéfelvétel készült a karcagi nótás fiúkról.

A karcagi nótás fiúk nem először énekelnek közösen

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A Duna Televízió munkatársai kerestek meg bennünket, hogy idén elindult a Jó ebédhez szól a nóta című műsor, ahol nótás közösségeket mutatnak be. A szerkesztők arra gondoltak, hogy bennünket, karcagi nótaénekeseket is bemutatnának egy adásban.

– Mi nagyon örültünk a felkérésnek, most ennek a felvétele zajlik – mondta Kolostyák Gyula, a karcagi nótás fiúk – Karcagi Nagy Zoltán, Ferenczi Béla, Olajos János, Bartha András és Monzinger Ferenc – nevében.

– A műsorban bemutatják a várost, a hagyományait is. Mivel a helyszínhez, a Morgó csárdához sok betyárlegenda fűződik, így azt kértük, hogy a lassan feledésbe menő gyönyörű betyárnótákból is énekelhessünk egy csokrot.

A karcagi nótás fiúk nem először énekelnek közösen
Fotós: Daróczi Erzsébet

– Természetesen az általunk is kedvelt „Én vagyok a kunsági fi” című dal sem marad ki. A felcsendülő nótákban persze benne vannak a szép lányok, a mulatás is, hiszen egy jó magyar nóta minden alkalmon megalapozza a jó hangulatot is – szögezte le a művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában