12 suli mérette meg tudását

2018.03.15. 15:20

Lezajlottak a szolnoki egészségnevelési verseny iskolai fordulói

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is meghirdette a Korosztályos Egészségnevelési Versenyprogramot. A versenyt immár 13. éve Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete szervezi és bonyolítja le.

Kovács Berta

A Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola másik nyertes csapata

Forrás: Beküldött fotó

2018 a családok éve, így a város felső tagozatos diákjai a „Családjaink Egészségéért” versenyeznek. Az iskolai fordulókra, melyek a hónap első felében zajlottak, Szolnok valamennyi általános iskolája benevezett.

Tizenkét intézmény 110 négyfős csapata mérettette meg tudását az egészségnevelési versenyen. A döntőt március 28-án tartják, ezen az iskolai fordulók korosztályonkénti első helyezettjei vesznek részt.

Az eseménynek hagyományosan idén is a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont.

A Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik nyertes csapata
Forrás: Beküldött fotó

Dr. Bagdiné Bangócs Évától, az egyesület elnökétől megtudtuk, a döntőn, az egészséges életmód különféle témaköreit (táplálkozás, testmozgás, betegségmegelőzés, elsősegélynyújtás) felölelő játékos és ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat a gyerekek. A csapatoknak pedig egy-egy nagymamát is magukkal kell vinniük a versenyre.

Borítókép: A Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola másik nyertes csapata

Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában