SZOLNOK/JÁSZBERÉNY

2018.03.20. 15:30

Rég áhított munkaköröket próbálhatnak ki a fogyatékossággal élők

Fogyatékossággal élők próbálhatják ki magukat vágyott munkakörökben a napokban.

Kovács Berta

Az országosan negyedjére megrendezett Neked MUNKA, nekem ÁLOM! elnevezésű programsorozat Budapesten március 19-én indult, és országszerte március 20–23. között tartanak különleges nyílt napokat, ahol fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek kóstolhatnak bele egy-egy rég áhított munkakör fogásaiba.

Megyénkben az esemény második éve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Esély Szociális Közalapítványa közreműködésével zajlik. A héten hét szolnoki és négy jászberényi munkahely fogadja az előzetesen pályázott jelentkezőket.

A résztvevők többek között bölcsődei, óvodai munkába, személyi edzői feladatokba, állatgondozói, marketinges, könyvtáros, virágboltos munkába kóstolhatnak bele.

Ezek mellett kereskedelmi asszisztensként még zenekari próbán is részt vehetnek, sőt, a Szolnoki Helikopterbázis is fogad jelentkezőt. Dr. Nagyné Varga Ilona, a közalapítvány igazgatója elmondta, azok a munkaadók, amelyeket a pályázók munkaálmai alapján felkerestek, mind vállalták, hogy fogadják e jelentkezőket.

Borítókép: illusztráció, Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában