Alattyán

2018.03.08. 15:30

A Zagyva folyó turisztikai lehetőségeit akarják kihasználni Alattyánon

Az aktív kikapcsolódás lehetőségeit is próbálják majd megteremteni a községben.

Banka Csaba

Koczkás Gábor szerint turisztikai fejlesztés is indulhat

Fotó: Banka Csaba

– Pályázati támogatás segítségével tizenötmillió forintot fordíthattunk a belterületen gyűjtőútként funkci­onáló Kossuth és Szent István utak egy-egy szakaszának felújítására – tudhattuk meg a település polgármesterétől, Koczkás Gábortól.

A településvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy még idén számos kisebb-nagyobb beruházás indulhat el a faluban. A helyi óvoda felújítására például huszonötmillió forintot fordíthat a község pályázati támogatással.

A nemrégiben elindult munkálatok segítségével az épület födémének és homlokzatának utólagos hőszigetelése valósulhat meg, amit kiegészít a fűtés-korszerűsítés, valamint a vizesblokk megújítása.

Turisztikai fejlesztés is ­indul több közeli településsel együttműködésben Alattyánon. A Zagyva folyó turisztikai lehetőségeit kihasználó­ fejlesztés kivitelezését Jánoshidával és Jászalsószentgyörggyel közösen valósíthatják meg.

Koczkás Gábor szerint turisztikai fejlesztés is indulhat
Fotós: Banka Csaba

A község hetvenmillió ­forintos támogatást használhat fel. Egy kajakos kikötőt építenek a községben, kialakítanak tanösvényt és egy biztonságos játszóteret is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában