SZOLNOK

2018.04.07. 20:00

A „zöldmelléktermékek” begyűjtése is megkezdődött Szolnokon

Az igazi tavasz hamisítatlan jele, hogy a közterületeken és a családi házas portákon is előkerülnek a fűnyírógépek. De a zöldterület-gondozás nem csupán a gyepszőnyegek ápolását jelenti, hiszen virágok, bokrok, cserjék és fák is igénylik már a szorgos kezeket.

A napokban megkezdődött a városi zöldfelületek gondozása. Az erre szakosodott városi cégek munkájára eddig nem lehetett panasz.

Fotó: Mészáros János

A „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft., valamint a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. foglalkoztatottjai, illetve az NHSZ Zounok Zrt. munkagépei a közelmúlttól a város közterületeit szépítik.

Úton, útfélen virágosítanak, aljnövényzetet szednek, fákat, bokrokat metszenek.

– Társaságunknál ezt a munkát már nem zöldhulladékgyűjtésnek, hanem „zöldmelléktermék”-begyűjtésnek nevezzük – szólaltattuk meg a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezetőjét.

Fodor György elmondta, miután komposztálásra kerül a begyűjtött zöldtermék, így a hasznosulása okán új elnevezést érdemelt az eddig hulladéknak vagy szemétnek ismert természetes anyag.

– A napokban az Angolpark, a Rózskert és a Verseghy park környékén, illetve a Tiszaligetben végzünk alom- és lombgyűjtő munkát. A közfeladatot ellátjuk, de igény szerint a lakosságnak is tudunk segíteni.

– Amennyiben a társasházak, családi házak képviselői, tulajdonosai jeleznek felénk, úgy lombgyűjtőzsákokat adunk a részükre, sőt, el is szállítjuk a megtelt zsákokat.

A napokban megkezdődött a városi zöldfelületek gondozása. Az erre szakosodott városi cégek munkájára eddig nem lehetett panasz.
Fotós: Mészáros János

– Csak az a kérésünk, hogy fanyesedékeket ne tegyenek az érintettek a zsákokba, mert azok kirepesztik azokat, s a szállítás is bonyodalmakat okozhat – hangsúlyozta az ügyvezető.

– Az NHSZ Zounk Zrt. is néhány hete megkezdte az ütemezett közterület tisztítási, zöldfelület rendezési munkálatokat – tájékoztatta honlapunkat Lits László ügyvezető igazgató.

A társaság fűnyírógépeit is hamarosan láthatjuk munka közben, illetve a zöldfedeles hulladékgyűjtő edények, valamint a zöld színű zsákok begyűjtését és elszállítását is e hónap elején megkezdte az NHSZ.

– A cég ezt a feladatát is városrészenként, ütemterv szerint hajtja végre – tudtuk meg a cégvezetőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában