TISZAFÜRED

2018.04.14. 16:19

Karaoke és autókvíz: ilyen volt a Szakmák Éjszakája Füreden (galéria)

Több szakma is bemutatkozott április 13-án, péntek este a Hámori András Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A Szakmák Éjszakája program keretében előadások és bemutatók várták az érdeklődőket. A füredi középiskolában ez volt a második ilyen alkalom.

Ujvári László

Korhatár-besorolás nélkül mindenkit vártak este 18 és 22 óra között. Bemutatkozott minden, az iskolában tanulható szakma.

– Az a célunk, hogy minél interaktívabb, minél érdekesebb legyen. Kipróbálható, megfogható – mondta kérdésünkre Törökné Beke Ida igazgató. Hozzátette: a szakképzést és az iskolát népszerűsítik, de nem titkolt szándékuk a beiskoláztatás elősegítése is.

Az idei programba helyi vállalkozásokat és szolgáltatókat is bevontak. A megnyitót a Tisza-tavi AMI néptáncosainak műsora színesítette.

– Hozzáértő, képzett szakmunkások nélkül az ország sem tud működni. Ha nincs, aki ruhát varrjon vagy megszereljen egy elromlott gépet, felépítsen egy házat, akkor nagy baj van – fogalmazott a megnyitón Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke.

Tiszafüreden három éve csatlakoztak először a Szakmák Éjszakája programhoz. Először egy csoport Kunhegyesen ismerkedett a rendezvénnyel, tavaly már Tiszafüreden is megszervezték.

Összesen tizenegy szakmát oktatnak idén, kezdve a hegesztőtől, a kőművesen át, egészen a női szabóig. Jelenleg háromszáznegyven tanuló jár az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában