JÓTÉKONYSÁGI CÉLJA IS VOLT

2018.04.01. 16:30

Motoros felvonulással emlékeztek a tavaszi hadjáratra Füreden (galéria+videó)

Idén harmincadik alkalommal indult útjára a Tavaszi Emlékhadjárat. Minden évben motorosok százai vonulnak végig az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat útvonalán. Március 31-én is összegyűltek az emlékezők Tiszafüreden, a Lipcsey-kertben.

Ujvári László

Az esemény jótékonysági célt is szolgált

Fotó: Ujvári László

Bár a csapadékos időjárás miatt idén kevesebben voltak, mégis közel száz motoros vonult fel. A szervező Rimóczi Béla, Kovácsné Dr. Szigeti Klára múzeumigazgató és Lipcsey Imre dédunokája, Lipcsey Ákos köszöntötte a jelenlévőket.

A forradalom szóról osztotta meg gondolatait Kiss Attila, majd felolvasták az aradi vértanúk utolsó mondatait. Végül Baranyák Béla plébános áldotta meg az útra kelőket.

Az emlékhadjárat évek óta jótékonysági célokat is szolgál. Már harmadik éve a karácsondi Dobos Rékának gyűjtenek, aki egy közlekedési baleset következtében lebénult.

Csodával határos módon a kezei viszont működnek. Réka hozzáállása az élethez rendkívüli, akárcsak a célkitűzései.

Tavaly Írországban megnyerte a kerekesszékes karate világbajnokságot, címét idén Spanyolországban védheti meg. A mostani gyűjtéssel ennek költségeihez járulnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában