DROGOT MÉG TUDOTT VENNI

2018.04.22. 12:28

Pénzhamisítót fogtak, egy zsák krumplin bukott le a nő

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a Szolnoki Járásbíróságnál vádat emelt egy békés megyei nő és egy borsod megyei férfi ellen pénzhamisítás bűntette miatt.

A vád szerint a nő 2016 november 9-én telefonon megkereste a férfit, hogy tőle hamis pénzt vásároljon. Másnap, november 10-én Tiszafüreden találkoztak, majd egy külterületi részen a férfi 230.000 Ft-nak megfelelő hamis pénzt adott át a nőnek 69.000 Ft-ért cserében.

A nő a pénzzel Törökszentmiklósra utazott, ahol egy férfitől 100.000 Ft-nak megfelelő értékű hamis pénz fizetését követően kábítószert vásárolt. Ezután Karcagon próbálta az egyik hamis 10.000 Ft-sal fizetni egy zöldségesben, de az eladó észlelte a pénz hamis voltát, ezért a nő a megvásárolni kívánt zsák krumplit elvinni nem tudta.

Végül a rendőrség a nő pénztárcájából lefoglalt 85.000 Ft-nak megfelelő összegű, színes nyomtatóval készült hamis bankjegyet, valamint lefoglalásra került a törökszentmiklósi kábítószert értékesítő férfitől is a kábítószerért kapott bankók.

Az ügyészség a 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény miatt mindkét vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a hamis pénzek elkobzását és a férfi vádlottal szemben vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a bíróságnak – tájékoztatta honlapunkat Balázsné dr. Busku Terézia sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában