SZOLNOK

2018.05.01. 11:21

A szolnoki helikopteres körforgalom lehet az év körforgalma

Jász-Nagykun-Szolnok megye is nevezett az Év körforgalma pályázatra, a Szandaszőlős előtti, újonnan helikoptert kapott csomó­ponttal.

Hutter Zsófia

A helikopteres körforgalom is nevezett.

Fotó: Mészáros János

Mint azt Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozatával karöltve hirdették meg a pályázatot.

A versenyre nevezett körforgalmak értékelésekor több szempontot is figyelembe vesznek. Ilyen többek között az esztétikus tervezés, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat összhangja, a gyalogos- és kerékpáros-átvezetések kialakítása.

Emellett jelentős kitétel a közlekedésbiztonság is. Ugyanis, ha a körforgalomban, annak ki- és belépési pontjain az elmúlt három évben legalább három személyi sérüléses baleset történt, akkor a létesítmény nem kaphat elismerést.

A helikopteres körforgalom is nevezett.
Fotós: Mészáros János

A baleseti adatokat a bíráló­bizottság a hivatalos baleset-nyilvántartási adatok alapján ellenőrzi. A pályázatok elbírálásának határideje május 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában